Стратегическата цел на управлението е пълноправното членство на Северна Македония в

...
Стратегическата цел на управлението е пълноправното членство на Северна Македония в
Коментари Харесай

Ковачевски: Искаме да живеем като европейска страна

" Стратегическата цел на ръководството е пълноправното участие на Северна Македония в Европейски Съюз ", съобщи министър председателят на страната Димитър Ковачевски в изявление за немския вестник " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

" Процесът на европейска интеграция на страната подсигурява сигурност и непоклатимост на района, само че и по-добро икономическо съдействие, общ пазар на съвсем половин милиард души ", сподели министър-председателят. В изявлението Ковачевски говори за идните политически решения, които би трябвало да бъдат взети в страната и от които зависи европейското бъдеще на жителите.

" Гласуването е освен за нашата конституция, само че и за европейското бъдеще на страната ни ". Това решение, което би трябвало да вземем в този момент, не трябва да отсрочва по-нататъшния развой. Ветото за нашето участие постоянно е идвало извън, в този момент за първи път сме застрашени да пристигна от вътрешната страна ", уточни Ковачевски.

" Когато получихме независимостта си след разпадането на Югославия, икономиката ни беше доста по-силна от тази на България, Чехия, Словакия или Полша. По това време беше немислимо хора от Македония да отидат в някоя от тези страни, с цел да работят там. Днес се случва тъкмо това. Икономиките на тези страни са се засилили освен с помощта на тяхната успеваемост. Напротив, това се случи, тъй като тези страни станаха членове на Европейския съюз с общ пазар, на който живеят съвсем половин милиард души. Ето за какво участието е стратегическа цел за Северна Македония. Искаме да живеем като страна от Европейски Съюз ", съобщи Ковачевски.

По отношение на войната в Украйна, Ковачевски съобщи, че тя е посочила недостатъци в съветската система.

„ Нищо от това, което беше задачата на офанзивата против Украйна на 24 февруари, не беше дефинитивно реализирано. Ако, като нас, в миналото сте били част от Югославия, към този момент сте видели резултата на паравоенните групировки, заключи той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР